This Beautiful Mess

Biography

Na een break van twee jaar heeft this beautiful mess de draad weer op gepakt. Er wordt gewerkt aan nieuw materiaal en de eerste tourdata zijn geboekt. Deze frisse (her)start wordt ingeluid met de release van ‘Away with the Swine’ een mini album met 7 overgebleven nummers die ‘Temper the Wind’ niet hebben gehaald.

Het is niet de officiële nieuwe CD van this beautiful mess. De 7 nummers zijn zeker geen afdankertjes en wijzen er op dat het samenstellen van ‘Temper the Wind’ geen sinecure kan zijn geweest.
Vanzelfsprekend ligt ‘Away with Swine’ in het verlengde ligt van ‘Temper the Wind’. Axel Kabboord’s creatieve gitaarspel windt zich om de geïnspireerde vocalen van Arjen van Wijk. De stem en de pianomelodieën van Lydia Wever spelen een glansrol, ondersteund door de vloeiende baslijnen van Abne Herrebout. René de Vries heeft samen met Martijn Groenveld gemixt. Axel en Martijn hebben zowel ‘Temper’ als ‘Away’ samen geproduceerd.

Na de intensieve promotie periode van ‘Temper the Wind’ besloot de band voor onbepaalde tijd te stoppen. Er was geldnood, er waren onafgemaakte studies en er waren verschillende verwachtingen. De afgelopen twee jaar hebben de bandleden muzikaal niet stilgezeten. Hun andere bands At the Close of Everyday, Brown Feather Sparrow en the Spirit that guides us zijn op volle kracht door gegaan en hebben ieder een nieuw album uitgebracht. Toch voelt het als een nieuw begin. Er is weer inspiratie, er staan weer shows gepland en een compleet nieuw album zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten.

Lydia Wever: Vocals, piano, Fender Rhodes & synthesizers
Axel Kabboord: Guitars & drums
Abne Herrebout: Bass
Arjen van Wijk: Vocals
René de Vries: Drums

Discografie

2001
- Falling On Deaf Ears/ Sally Forth Records/ Idol Media (Europe)/ Deep Elm Records (USA, Canada & Japan)
- Clean (single)/ Sally Forth Records/ Idol Media
- Racing The Mosaic (prev. unreleased)/ Emo Diaries 7/ Deep Elm Records

2002
- Fly Anna Fly (single)/ Sally Forth Records/ Idol Media
- Unsuitable for any Melody but Yours (prev. unreleased)/ Unreleased 1/ Deep Elm Records
- Love song (the Cure)/ Hits Of The 80’ties/ Sally Forth Records

2003
- Temper the Wind to the Shorn Lamb/ Idol Media/ Sally Forth Records

2006
- Away with the Swine/ Sally Forth Records

Discography